Wednesday, 29 June 2011

sungguh sedih




بسم الله الرحمن الرحيم


This evening follow my parents keluar
suddenly ada lah sorg pakcik ni bwk moto main celah2 kat kete..
my mom : "tgk tu menghimpit kete..kalau kena langgar kang tak pasal2"
keluar la cite pasal seorang QS(quantity surveyor) kat pejabat my mom
one day..
dia naik moto..tibe2 kete datang tergesel tayar moto die..lalu terjatuhlah dia..
tambah malang..another car datang from other side langgar kaki dia..
dah langgar pastu lari plak kete tu..kuang ajaq btol!
masok hospital..doktor cakap tak patah kaki..tapi tak bley jalan..some said maybe tulang lutut dah tak betol.
tambah tambah lagi sedih..anak dia dah berbulan bulan koma..anak dia jadi macam tu masa kat nursery..
kenapa tak saman je nursery tu?..haishh..
macam macam benda boleh berlaku sekelip mata je..'sudah jatuh ditimpa tangga'
subhanallah..janganla terjadi kat diri sendiri..elok2 hari ni sempurna sifat..esok2 Allah tarik semua nikmat macam tu je..pengajaran yang harus dijadikan iktibar..

3 comments:

  1. nape ank die koma??x paham huhuhu..aku pon pnh kne lngr tayar kate laju tul nasb baik smpat than kaki x jtuh klu x memang kne gilis gak

    ReplyDelete
  2. anak dia koma masa kat nursery..tapi tak taw apa sebab...nasib baik la..tulah..kdg2 bende ni berlaku untuk menyedarkan kita..

    ReplyDelete
  3. yeke huhuhu..cianye..mm btul2..sejak peristiwa aku kne lngar tu aku telah sedar sesuatu..jangan berangan waktu bawak moto =_=`

    ReplyDelete