Wednesday, 3 August 2011

jangan marah orang pagi pagi

we can never satisfy everyone
1 thing we can do
never expect too much from anyone
just accept the way they are
so we are not belong in the 'unsatisfied people'
don't judge people's interest
you may not knowing what others talking about you behind your back
be nice

JANGAN MARAH ORANG PADA WAKTU PAGI
sebab 
first, mungkin orang itu bangun dalam keadaan yang letih, baru bermimpi ngeri ataupun tak berapa sihat

second, elok elok orang tu mood okay bangun awal pagi sebab sebelum ni tak pernah pun, tiba-tiba kena marah

third, pernah tak dengar 'breakfast is the most important meal of the day'?..sama jugak lah..waktu pagi ialah permulaan hari...semestinya harus bermood baik pada waktu pagi..

jika tidak
kemungkinan orang itu akan menghadapi masalah penghadaman, hormon tak stabil, sifat marah yang menyerlah dan sentiasa rasa tidak puas hati.

footnote: jangan selalu tak puas hati..tak elok untuk kestabilan emosi.


No comments:

Post a Comment